Înscrierea proiectelor în competiție este gratuită!
– termen extins până la data de 16 martie ora 23.59.
Smart City Industry Awards este un eveniment anual conceput pentru a recunoaște și promova ideile, proiectele, persoanele, instituțiile guvernamentale, asociațiile și companiile implicare în Industria Smart City din România.
Prin cea de-a 6-a ediție, ne dorim ca proiectele premiate să devină exemple de bună practică și demne de urmat – ne dorim ca proiectele să facă referire la concepte de dezvoltare durabilă, să aibă un grad ridicat de replicabilitate și inovare. Obiectivul principal este acela de a încuraja dezvoltarea viitoarelor comunități creativ-inteligente urmând ca locuitorii să simtă o îmbunătățire semnificativă a calității vieții. Ne dorim orașe și comunități competitive, inovative și cu un management performant.
Premiile Smart City Industry Awards vor servi drept recunoaștere a rezultatelor obținute dar și a aprecierii cuvenite tuturor persoanelor, instituțiilor și companiilor implicate în dezvoltarea comunităților urbane inteligente din România.
Cine poate înscrie proiecte în concurs:
Primării și Consilii Județene
Companii relevante din domeniu – integratori, IoT, Mobilitate, Energie, Mediu etc.
Antreprenori și Startup-uri
Instituții guvernamentale – ministere, departamente, direcții etc.
Companii de utilitati din sectorul public
Organizații non-guvernamentale
Consorții publice sau private
Centre de cercetare și inovare
Instituții academice
Premiile Smart City
Evenimentul Smart City Industry Awards este organizat în 3 categorii principale și va oferi, cu ocazia ediției a VI-a, următoatele premii:
Categoria 1 – domeniile principale
Smart Mobility
e-Mobility, planificare călătorie și servicii de ride-sharing, vehicule conectate și autonome, transport public, parcare și infrastructură inteligentă, gestionarea inteligentă a traficului, hub-uri de transport multimodale, micromobilitate și transport alternativ, etc.
Smart Environment
această categorie poate conține proiecte care fac referire sau conțin tehnologii precum: Environment, Waste Management, Water Project, Energy, etc.
Smart Citizen
cele mai bune proiecte și inițiative în ceea ce privește implicarea și transparența civică și comunitară, incluzând (dar fără a se limita la acestea) open data, portal de oraș, bugetare participativă, incluziune digitală, transparență.
Smart Governance
recunoașterea celor mai bune proiecte și inițiative în digital: platforme Smart City, ERP, bugetare, transport, open data, etc.
Smart Economy
această categorie poate conține proiecte care susțin economia bazată pe inovație. Proiecte care susțin sau dezvoltă centre de inovare, incubatoare pentru start up-uri, care facilitează antreprenoriatul, promovează inovația și care atrag investitori pentru a stimula economia locală.
Smart Living
această categorie poate conține proiecte care fac referire sau conțin tehnologii precum: Safe City, Health, Education, CSR Project, Tourism, Real Estate, etc.
Categoria a doua – premiile speciale
Cea de-a doua grupă de premii se referă la oamenii, companiile, instituțiile, profesioniștii care fac ca lucrurile să se întâmple. Asociația Română pentru Smart City va acorda 10 premii speciale în funcție de activitatea din ultimul an a companiilor, instituțiilor dar, mai ales, a persoanelor implicate în dezvoltarea industriei Smart City din România.
Best Smart City Project
Best Smart Village Project
Mayor of the Year
Best Smart City Company
CEO of the Year
Partner of the Year
City Manager of the Year
Smart Real Estate and Residential
Most active member
Best Mass Media Supporter
Categoria a treia – Safe City
Categorie specială dedicată comunităților sigure și reziliente.
Siguranța cetățeanului împotriva violenței urbane.
Safe City în paradigma – comunitate | tehnologie | securitate
Dezvoltarea economică a marilor orașe atrage după sine și o creștere a criminalității iar răspunsul la aceste probleme trebuie să se adapteze permanent la dinamica transformării orașelor și comunităților.
Tehnologia este astăzi principalul instrument de asigurare a securității personale și publice.
Comunitatea, prin educație civică și implicare activă, trebuie să sprijine efortul autorităților de asigurare a ordinii și siguranței publice. Cum ne putem proteja într-o comunitate inteligentă și ce tehnologii putem folosi. Infractorii cibernetici utilizează acum tactici mai sofisticate de atac, cu o precizie mai bună, fie că vizează companiile, instituțiile publice sau utilizatorii individuali.
Alături de Ministerul Apărării Naționale, prin acordarea Înaltului Patronaj, ne dorim să promovăm cultura civică de apărare și securitate a comunităților, educația liderilor și decidenților cu rol în protecția civilă urbană, dar și să recunoaștem eforturile susținute ale celor care au înțeles importanța conceptului Safe City – instituții publice, companii, experți.
În 2022, premiem 10 categorii importante în domeniul Safe City, astfel:
Safe City Project of the Year
Best Security Company of the Year
Best Security Product of the Year
Threat Detection Product of the Year
Cyber Personality of the Year
Urban Resilience
Reimagine Public Safety
Cyber Woman of the Year
Cyber Security Entrepreneur of the Year
Cyber Security Software Company of the Year
Criterii jurizare:
- 20% Impact în comunitate
- 20% Inovație și creativitate
- 20% Grad de replicabilitate
- 20% Calitate
- 20% Funcționalitate și implementare